Tila

talo.jpg

Korventaustan tila sijaitsee Pirkanmaalla Sastamalan Keikyässä Huittisten rajan tuntumassa.

Tila on ollut vanhempieni omistuksessa 1980-luvun alusta kasvinviljelytilana. Sukupolvenvaihdos on tehty v.2008 alussa, jonka myötä ensimmäiset Highland cattle-naudat saapuivat tilalle.

 

img_2173.jpg

 Kasvinviljely

Tällä hetkellä suurin osa viljeltävästä peltoalasta on edelleen viljalla, joskin nurmituotantoa on lisätty koko ajan eläinmäärän lisääntyessä. Tällä hetkellä viljelemme mallas- ja rehuohraa sekä kauraa.

hein.jpg

 

 

 

 

Highland cattle

Tällä hetkellä eläimiä on noin 60 vuoden ajasta riippuen. Keväisin syntyvät vasikat vieroitetaan emoistaan alkuvuodesta n. 7-9 kk:n ikäisinä. Kaikki vasikat riimukoulutetaan. Tämän jälkeen hiehovasikat ovat valmiita muuttamaan uusiin koteihin. Sonnipojat jätetään itselle kasvamaan. Suurin osa sonneista menee vähintään 3-vuotiaina teuraaksi ja parhaat yksilöt valikoituvat tätä ennen siitossonneiksi. Teuraseläimistä saatavat lihat myydään kuluttajille suoraan omasta tilamyymälästä. Kuulumme myös karjantarkkailuun.

Metallityöt ja urakointi 

Valmistamme tilauksesta ruokintahäkkejä ja aitapaneeleita myös muille tiloille. Myös muita metallitöitä tehdään asiakkaan tilauksesta.

Teemme myös rahtityönä paalausta ja paalien käärintää. Lisäksi meiltä löytyy kaivinkone pieniin töihin.